Компот от цели нектарини
Необходими продукти:
400 - 500 грама дребни или средни нектарини на буркан с вместимост от 1,5 литра
1 литър вода
300 - 350 грама захар
Начин на приготвяне:
Измийте плодовете, използвайте само такива, които са напълно здрави. Сложете ги в стерилизирани буркани, нектарините да запълнят малко повече от половината на съда. Ако решите да разделите плодовете на две и да почистите от костилките, то бурканите трябва да са пълни до половината.
Налейте гореща вода, покрийте с капаци и оставете така за 15 минути. След това отцедете водата в друг съд, долейте, ако се налага (сиропът се приготвя в пропорции 1 литър вода и 300 грама захар).
Направете сиропа: когато водата заври, разбъркайте захарта и варете в продължение на 5 минути.
Залейте прасковите със сладката течност и затворете бурканите. Обърнете ги обратно. Когато се охладят, приберете компота на хладно, сухо и тъмно място. Съхранявайте не повече от година.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛВА ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА КОСА С КОФЕИН 250 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ ПАРФЮМ INCARNATION №10 50 мл
ШОКУБУЦУ ДУШ-ПЯНА ПРАСКОВА 450 мл
НовЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ 44 CATS MILADY 50 мл
НЕВРОЕЙД II МЛС 901 капсули * 180
Безплатна доставка за България!ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г 2973
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Дюля
- Колко грама захар да ядем на ден
- Млечно смути със замразени плодове
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Карамелизирана захар - рецепта
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Агаве
Коментари към Компот от цели нектарини