Компот от цели нектарини

Необходими продукти:
400 - 500 грама дребни или средни нектарини на буркан с вместимост от 1,5 литра
1 литър вода
300 - 350 грама захар
Начин на приготвяне:
Измийте плодовете, използвайте само такива, които са напълно здрави. Сложете ги в стерилизирани буркани, нектарините да запълнят малко повече от половината на съда. Ако решите да разделите плодовете на две и да почистите от костилките, то бурканите трябва да са пълни до половината.
Налейте гореща вода, покрийте с капаци и оставете така за 15 минути. След това отцедете водата в друг съд, долейте, ако се налага (сиропът се приготвя в пропорции 1 литър вода и 300 грама захар).
Направете сиропа: когато водата заври, разбъркайте захарта и варете в продължение на 5 минути.
Залейте прасковите със сладката течност и затворете бурканите. Обърнете ги обратно. Когато се охладят, приберете компота на хладно, сухо и тъмно място. Съхранявайте не повече от година.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИНГЛИШ СОУП КЪМПАНИ КЮ ЛУКСОЗЕН РАСТИТЕЛЕН САПУН КАЙСИЯ И ВЕТИВЕР 240 г
ИНГЛИШ СОУП КЪМПАНИ КЮ ЛУКСОЗЕН КРЕМ ЗА РЪЦЕ КАЙСИЯ И ВЕТИВЕР 75 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩА И ЕКСФОЛИРАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И ЧЕРНА ЗАХАР 7 мл. * 2
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МИКОНАТУР БИО КОКОСОВА ЗАХАР 180 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WINTER 80 г + 15 хартиени филтъра
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Компот от грозде с лимон и мента
- Колко грама захар да ядем на ден
- Агаве
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алтернативно лечение на диабет
Коментари към Компот от цели нектарини