Есенен компот с бяло вино и канела
Необходими продукти:
3 чаени чаши вода
1 портокал, необелен и нарязан на тънки кръгчета
1 лимон, необелен и нарязан на тънки кръгчета
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша стафиди
1/2 чаена чаша сушени вишни
1 чаена чаша грозде без семки
450 - 500 грама микс от сушени плодове (сини сливи, круши, праскови, кайсии, ябълки, смокини)
1 чаена чаша сладко бяло вино
8 цели стръка карамфил
4 пръчки канела
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, изсипете в нея захарта. Сложете на среден огън и бъркайте, докато захарта се разтопи напълно. Когато това стане, прибавете сушените плодове, бялото вино, портокала, лимона, стафидите, вишните, карамфила и пръчките канела. Оставете компота да се вари на среден до слаб огън (около 20 минути), докато плодовете омекнат, а течността трябва да придобие текстура на сироп. Разбърквайте периодично. След това изсипете гроздовите зърна, оставете компота още 2 минути на котлона, след което свалете съда и оставете напитката да изстине до стайна температура.
Компотът се съхранява в хладилник в съд с плътно затворен капак. Вкусовите качества се запазват в продължение на 3 дни. Поднесете във високи стъклени чаши. Ако желаете прецедете преди това.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Отслабване с мед и канела
- Мандраке, Мандрагора
- Канелено дърво, Канела
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- Направете си красив свещник от буркан, украсен с есенни листа
- Полезни свойства на канелата
- Брекина
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Канелени сладки с мед
Коментари към Есенен компот с бяло вино и канела