Сладки банички с хрупкави кори и халва
Необходими продукти:
за корите:
- 8 кори за баница
- олио за намазване
- захар за поръсване
за крема:
- 1/3 чаена чаша мед
- 1/3 чаена чаша тахан
- 2 чаени чаши разбита сметана
за сглобяване:
- 1/2 чаена чаша халва, натрошена
- мед
- малини за декорация
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
Застелете с хартия за печене две тави.
Разрежете през средата една от корите, намажете половината с олио и поръсете със захар, отгоре сложете другата половина кора. Повторете отново с още 1 кора, поставяйки я върху първата двойка. Общо трябва да направите 4 еднакви блата от корите, всяка с по 4 слоя.
Изпечете корите, докато станат хрупкави и златисти за 8-12 минути. Оставете ги да достигнат стайна температура и да се охладят поне 15 минути.
През това време пригответе крема. В купа смесете меда с тахана. Добавете сметаната и внимателно разбъркайте. Приберете в хладилник, докато стане време да я използвате.
Сглобете десерта, като редувате кора и крем, завършвайки с кора. Полейте с меда, поръсете с натрошена халва и гарнирайте с малини.
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Вити бутер банички с шоколад
- Тарт Татен с дюли
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Баница с локум
- Вити бутерки с крема сирене и шоколад
- Бутерки с фъстъчен крем и ягодов конфитюр
- Хрупкави мандаринови бутерки в карамелен сироп
Коментари към Сладки банички с хрупкави кори и халва