Сладкиш щройсел с тиква

Необходими продукти:
за щройсела:
- 1 чаша брашно с набухвател
- 1 чаша овесени ядки
- 1/2 чаша кафява захар
- 1/2 чаша студено краве масло, нарязано на парчета
за сладкиша:
- 1 и 1/2 чаши брашно с набухвател
- 2 чаени лъжички подправка за тиквен пай
- 2 яйца
- 1/2 чаша захар
- 1/4 чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици зехтин (или кокосово масло)
- 1/2 чаша тиква от консерва
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете квадратна тавичка.
на щройсела:
Разбъркайте в купа брашното с бакпулвера, овесените ядки и кафявата захар. Нарежете в сместа кравето масло, като използвате нож или вилица, докато сместа стане ронлива.
на сладкиша:
В малка купа разбъркайте 1 и 1/2 чаши брашно с набухвател и подправката за тиквен пай.
Разбийте в друга купа яйцата, пудрата захар, прясното мляко, зехтина (или кокосовото масло) и тиквата от консерва. Изсипете в брашнената смес и хомогенизирайте. Прехвърлете тестото в тавичката, поръсете с щройсел и изпечете за 30-35 минути или до готовност.
Охладете за 20 минути, нарежете на парчета и сервирайте с чаша топла напитка по желание.
Да ви е сладко!
bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Ябълков сладкиш с млечен крем
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Тиквен чай с прясно мляко и канела
Коментари към Сладкиш щройсел с тиква