Сладкиш щройсел с тиква

Необходими продукти:
за щройсела:
- 1 чаша брашно с набухвател
- 1 чаша овесени ядки
- 1/2 чаша кафява захар
- 1/2 чаша студено краве масло, нарязано на парчета
за сладкиша:
- 1 и 1/2 чаши брашно с набухвател
- 2 чаени лъжички подправка за тиквен пай
- 2 яйца
- 1/2 чаша захар
- 1/4 чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици зехтин (или кокосово масло)
- 1/2 чаша тиква от консерва
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете квадратна тавичка.
на щройсела:
Разбъркайте в купа брашното с бакпулвера, овесените ядки и кафявата захар. Нарежете в сместа кравето масло, като използвате нож или вилица, докато сместа стане ронлива.
на сладкиша:
В малка купа разбъркайте 1 и 1/2 чаши брашно с набухвател и подправката за тиквен пай.
Разбийте в друга купа яйцата, пудрата захар, прясното мляко, зехтина (или кокосовото масло) и тиквата от консерва. Изсипете в брашнената смес и хомогенизирайте. Прехвърлете тестото в тавичката, поръсете с щройсел и изпечете за 30-35 минути или до готовност.
Охладете за 20 минути, нарежете на парчета и сервирайте с чаша топла напитка по желание.
Да ви е сладко!
bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
Коментари към Сладкиш щройсел с тиква