Сладкиш с пресни сливи

Необходими продукти:
5 яйца
около 450 грама пудра захар
230 грама масло
210 грама пшенично брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
пресни сливи (количеството е по избор)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Отделете белтъците от жълтъците. Смесете пудрата захар с жълтъците и разбийте до образуването на гъста бяла маса. След това прибавете към нея маслото и отново разбийте. В отделен съд смесете брашното и бакпулвера и го прибавете към получената смес. Разбийте всичко добре с миксер. След това с чист накрайник разбийте и белтъците, докато не се получи въздушна маса и ги добавете към останалите продукти. Разбъркайте хубаво и тестото е готово.
Вземете правоъгълна форма за печене, подмажете я с малко олио, поръсете с брашно и изсипете тестото. Разпределете го равномерно и заравнете повърхността с помощта на лъжица или шпатула.
Измийте сливите, разрежете ги на две части, отстранете костилките и разпределете половинките върху тестото (сложете колкото желаете и на каквато гъстота прецените). Може да махнете ципата на плодовете предварително, ако предпочитате.
Сложете сладкиша да се пече в продължение на 20 минути при 175 градуса (проверете готовността с помощта на клечка за зъби).
След като изстине, поръсете с пудра захар и нарежете на квадрати.
Може да използвате кайсии вместо сливи, също се получава вкусно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ FLOWERS TEA MERRY CHRISTMAS 12 ВИДА * 5
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ПРОТИВ СТРАХОВЕ 50 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Ягодово руло
- Портокалово реване с грис
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
Коментари към Сладкиш с пресни сливи