Крем маскарпоне за сладкиши и десерти
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша маскарпоне със стайна температура
- 1/2 чаена чаша пълномаслена сметана
- 1/3 чаена чаша пудра захар
- щипка сол кашер
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте маскарпонето и солта с миксер на ниска скорост.
- Постепенно добавете сметаната, като не спирате да разбивате с миксера.
- Превключете на средна скорост и прибавете пудрата захар. Продължете да разбивате, докато кремът започне да образува меки върхове.
- Можете да приготвите крема маскарпоне предходния ден, като покриете купата и я приберете в хладилник.
- Важно е да знаете, че преди да го използвате за направата на сладкиша, трябва да го извадите и да го оставите на стайна температура за около час.
- И тук идва ред на вашето въображение. Дали ще направите бисквитена торта, тирамису, плодов крем, чийзкейк или друг десерт, резултатът ще е един - сладко изкушение за всяко поколение.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
Коментари към Крем маскарпоне за сладкиши и десерти