Сладка пита от ронено тесто с пълнеж от извара
Необходими продукти
За тестото:
- 200 грама масло (безсолно)
- 2/3 чаена чаша захар
- 2 чаени чаши брашно
- 1/4 чаена лъжица изгасена сода
За плънката:
- 2/3 чаена чаша захар
- 2-3 яйца
- 300-400 грама извара
- ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете едро студеното масло, към него прибавете содата, захарта, брашното и стрийте продуктите с ръце.
Половината от тестото разпределете по дъното на подмазана кексова форма (слоят да бъде равномерен).
Направете плънката, като за целта разбъркайте изварата с яйцата и добавете захарта и ванилията. След това разбъркайте съставките добре. За предпочитане е да изберете по-суха извара, но в случай че използвате по-влажна и пълнежът се получи прекалено течен, сгъстете го с 1-2 супени лъжици нишесте.
Изсипете сместа върху основата и отново заравнете, след това сложете втората част от тестото.
Загрейте фурната при 200 градуса, след което поставете в нея съда. Изпечете питата за около 30-40 минути, като обърнете внимание на плънката, тя не трябва да бъде влажна, но сочна и плътна.
Сладкишът е вкусен и топъл, и охладен.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.eu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ползи от консумацията на извара
- Тутманик
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Защо са полезни млякото и млечните продукти?
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
Коментари към Сладка пита от ронено тесто с пълнеж от извара