Сладка оризова запеканка с прясно мляко и банани

Необходими продукти:
- 100 грама ориз
- 2 банана
- 100 грама масло
- 200 милилитра прясно мляко
- 50 грама бананов чипс
- щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с вода в съотношение 1:3 и поставете върху котлона. Налейте прясното мляко и варете до готовност
Бананите трябва да са добре узрели (дори презрели, твърдите не са подходящи за използване в тази рецепта), обелете ги и намачкайте с вилица или смелете с блендер.
Подмажете с масло съда, в който ще приготвяте запеканката, и в него изсипете сместа от ориза и банановото пюре. Сложете и парченца от плода. Заравнете повърхността, поръсете с банановия чипс и малко индийско орехче, след което изпечете във фурната при 200 градуса за около 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: woman365.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
- Ориз с царевица
Коментари към Сладка оризова запеканка с прясно мляко и банани