Скумрия с черен боб на фурна
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша зехтин
- 1 глава лук (нарежете я ситно)
- 2 скилидки чесън (нарежете и тях)
- 2 стръка целина (накълцайте)
- 4 консервирани червени сладки чушки, нарязани на ивици
- 500 грама сушен черен боб
- 2 дафинови листа
- сол
- черен пипер
- 4 скумрии по 200-250 грама всяка (почистете ги и подсолете)
- 1 чаена чаша нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете 1/2 чаена чаша зехтин и в него за 3-4 минути запържете лука, чесъна, целината и чушките.
След това добавете боба, дафиновите листа, налейте около литър вода и подсолете.
Варете зърната на слаб огън, докато омекнат и поемат всичката течност.
Загрейте фурната до 200-220 градуса. Прехвърлете боба в тава, върху него подредете рибата и полейте с останалия зехтин.
Изпечете ястието за 15-20 минути. Когато бъде готово, извадете, поръсете с магданоза и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: volshebnaya-eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Печена скумрия в буркан
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
Коментари към Скумрия с черен боб на фурна