Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Скумрия с черен боб на фурна

Скумрия с черен боб на фурна

Скумрия с черен боб на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша зехтин
  • 1 глава лук (нарежете я ситно)
  • 2 скилидки чесън (нарежете и тях)
  • 2 стръка целина (накълцайте)
  • 4 консервирани червени сладки чушки, нарязани на ивици
  • 500 грама сушен черен боб
  • 2 дафинови листа
  • сол
  • черен пипер
  • 4 скумрии по 200-250 грама всяка (почистете ги и подсолете)
  • 1 чаена чаша нарязан пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

В тенджера сгорещете 1/2 чаена чаша зехтин и в него за 3-4 минути запържете лука, чесъна, целината и чушките.

След това добавете боба, дафиновите листа, налейте около литър вода и подсолете.

Варете зърната на слаб огън, докато омекнат и поемат всичката течност.

Загрейте фурната до 200-220 градуса. Прехвърлете боба в тава, върху него подредете рибата и полейте с останалия зехтин.

Изпечете ястието за 15-20 минути. Когато бъде готово, извадете, поръсете с магданоза и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: volshebnaya-eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съвети