Скумрия с топено сирене, кашкавал, картофи и гъби
Необходими продукти:
- 500 грама прясно замразена скумрия
- 200 грама сварени картофи
- 150 грама печурки
- 2 глави лук
- 1 скилидка чесън
- по 100 грама топено сирене и кашкавал
- зехтин
- соев сос (1 десерта лъжичка)
- подходящи подправки
Начин на приготвяне:
Разрежете скумрията по дължина на гръбнака, без да разделяте на две части. Почистете я от костите и вътрешностите, след което намажете със соев сос, зехтин и оставете да се маринова за 20-30 минути.
Нарежете чесъна, гъбите и лука. Чесъна и лука изпържете заедно в зехтин, а гъбите - отделно от тях.
Настържете сварените картофи, топеното сирене и кашкавала.
Сложете рибата в тава върху лист намазнено алуминиево фолио. Поръсете със сушени билки и подправки, черен пипер и разпределете лука с чесъна върху рибата.
Следва слой от топеното сирене, ред от изпържените печурки, настърганите сварени картофи, подсолете и поръсете със смлян черен пипер.
Покрийте всичко с кашкавала и от фолиото оформете "купа", като подвиете краищата му от всички страни.
Изпечете за около половин час във фурната, а температурата да бъде средна (180 градуса).
Може да направите романтична декорация от домат и картоф. За целта изрежете сърчица от двата зеленчука, като картофените изпържете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Печена скумрия в буркан
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
Коментари към Скумрия с топено сирене, кашкавал, картофи и гъби