Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Скумрия с топено сирене, кашкавал, картофи и гъби

Скумрия с топено сирене, кашкавал, картофи и гъби

Скумрия с топено сирене, кашкавал, картофи и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама прясно замразена скумрия
  • 200 грама сварени картофи
  • 150 грама печурки
  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • по 100 грама топено сирене и кашкавал
  • зехтин
  • соев сос (1 десерта лъжичка)
  • подходящи подправки

 

Начин на приготвяне:

Разрежете скумрията по дължина на гръбнака, без да разделяте на две части. Почистете я от костите и вътрешностите, след което намажете със соев сос, зехтин и оставете да се маринова за 20-30 минути.

Нарежете чесъна, гъбите и лука. Чесъна и лука изпържете заедно в зехтин, а гъбите - отделно от тях.

Настържете сварените картофи, топеното сирене и кашкавала.

Сложете рибата в тава върху лист намазнено алуминиево фолио. Поръсете със сушени билки и подправки, черен пипер и разпределете лука с чесъна върху рибата.

Следва слой от топеното сирене, ред от изпържените печурки, настърганите сварени картофи, подсолете и поръсете със смлян черен пипер.

Покрийте всичко с кашкавала и от фолиото оформете "купа", като подвиете краищата му от всички страни.

Изпечете за около половин час във фурната, а температурата да бъде средна (180 градуса).

скумрия


Може да направите романтична декорация от домат и картоф. За целта изрежете сърчица от двата зеленчука, като картофените изпържете.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съвети