Скариди с гъст сос
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици нарязан на ситно зелен лук
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 1/2 супена лъжица сусамово олио
- 1 супена лъжица мирин (или вино шери)
- 2 чаени лъжици свеж джинджифил, обелен и нарязан на ситно
- 1 чаена лъжица намачкан чесън
- 1 чаена лъжица срирача
- 220 грама сурови скариди
за соса:
- 8 сушени гъби шийтаке (около 30 грама)
- 220 грама тофу, нарязано на кубчета
- 4 яйца
- 1/2 чаена чаша зелен лук, нарязан на тънки филийки
- 1/3 чаена чаша пилешки бульон
- 2 чаени лъжици соев сос
- 2 чаени лъжици мисо паста (бяла)
Начин на приготвяне:
Пригответе маринатата за скаридите. Сложете 2 супени лъжици зелен лук, соевия сос, сусамовото олио, мирина, джинджифила, чесъна и лютивия сос в купа. Запазете 6 скариди цели, а останалите нарежете на ситно. Потопете целите в соса и ги оставете за 30 минути.
Гъбите залейте с гореща вода и накиснете 30 минути, след което изстискайте от течността и ги нарежете.
Сложете вода в чайник да заври или използвайте електрическа кана, за да я затоплите.
Тофуто пюрирайте, добавете към него яйцата, соевия сос, бульона, лука и пастата мисо. Изсипете нарязаните скариди и направете няколко пулсации на робота, за да се комбинират продуктите като все пак трябва да се усещат парченцата скариди.
Изсипете сместа в тава с размери 18 на 30 сантиметра и отгоре подредете целите скариди. Сипете достатъчно вода, за да достигне количеството й до средата на тавата. Покрийте с фолио и печете на 160 градуса за около 30-35 минути.
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Хрупкави панирани скариди
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Пикантни скариди в бирен сос
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди с грис и чедър
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Супа от скариди с домати и чесън
Коментари към Скариди с гъст сос