Скариди във винен сос с риган
Необходими продукти:
500 грама едри скариди
1 глава лук
3 супени лъжици нарязан пресен риган
3 супени лъжици масло
1 чаена чаша сухо бяло вино
сока от 1 лимон
1/4 чаена лъжица червен пипер на люспи
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд и в него изпържете нарязания лук. След това сложете скаридите, подсолете на вкус и добавете люспите червен пипер. Налейте бялото вино и прясно изцедения сок от 1 лимон, подправете с ригана.
След 2-3 минути увеличете температурата на котлона и нека ястието се приготвя, докато виното се изпари и остане 1/3 от него.
Скаридите са готови, поднесете ги с пресен хляб.
Добър апетит!
Снимка: recepti.kz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 5.5% 750 мл
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АРОНИАДА ЕСТЕСТВЕНА ВИТАМИНОЗНА НАПИТКА ОТ ПЛОД АРОНИЯ 5 % 500 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 5.5% 750 мл
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНОМЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Мандраке, Мандрагора
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Сос Бъфало
- Класическа испанска сангрия
- Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
Коментари към Скариди във винен сос с риган