Скариди във винен сос с риган
Необходими продукти:
500 грама едри скариди
1 глава лук
3 супени лъжици нарязан пресен риган
3 супени лъжици масло
1 чаена чаша сухо бяло вино
сока от 1 лимон
1/4 чаена лъжица червен пипер на люспи
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд и в него изпържете нарязания лук. След това сложете скаридите, подсолете на вкус и добавете люспите червен пипер. Налейте бялото вино и прясно изцедения сок от 1 лимон, подправете с ригана.
След 2-3 минути увеличете температурата на котлона и нека ястието се приготвя, докато виното се изпари и остане 1/3 от него.
Скаридите са готови, поднесете ги с пресен хляб.

Добър апетит!
Снимка: recepti.kz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Мандраке, Мандрагора
- Сос Бъфало
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Силата на червеното вино
- Хрупкави панирани скариди
- Глювайн - оригиналната рецепта!
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- Винен и СПА комплекс „Старосел“, село Старосел
Коментари към Скариди във винен сос с риган