Скариди във винен сос с риган
Необходими продукти:
500 грама едри скариди
1 глава лук
3 супени лъжици нарязан пресен риган
3 супени лъжици масло
1 чаена чаша сухо бяло вино
сока от 1 лимон
1/4 чаена лъжица червен пипер на люспи
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд и в него изпържете нарязания лук. След това сложете скаридите, подсолете на вкус и добавете люспите червен пипер. Налейте бялото вино и прясно изцедения сок от 1 лимон, подправете с ригана.
След 2-3 минути увеличете температурата на котлона и нека ястието се приготвя, докато виното се изпари и остане 1/3 от него.
Скаридите са готови, поднесете ги с пресен хляб.
Добър апетит!
Снимка: recepti.kz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС ЗА НАЛОЖЕН ПЕЛИН 100 г ЕКО ХЕРБ
ВИНО ПИНО НЕРО ЧЕРВЕНО КА'ДИФРАР 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 6% 250 мл
РЕСВЕРАТРОЛ капсули 325 мг * 60 NATURE`S WAY
ПРОМОВИНО ДЕ ЛА САБЛА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ПРАСКОВА 6% 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Мандраке, Мандрагора
- Вина и сирена - кое с какво?
- Сос Бъфало
- Силата на червеното вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Класическа испанска сангрия
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Скариди във винен сос с риган