Сицилианска пилешка супа
Необходими продукти:
- 500 грама сурово пилешко месо от бутчета
- 2 главички лук
- 2 стръка пресен лук
- 1 червена чушка
- 1 мек домат
- 1 зелена чушка
- 3 стръка пресен магданоз
- 1 стрък кориандър
- 1 стрък керевиз
- 100 грама макаронени охлювчета
- 2 моркова
- 2 картофа
- сол, черен пипер, червен пипер
- 1-2 супени лъжици олио
- 2-3 литра вода или бульон
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода и сварете пилешкото месо. Охладете и го обезкостете, а бульона прецедете и сипете в друг съд с капак.
Към течността сложете олио и прибавете нарязаните чушки, лука, домата, морковите, картофите. Добавете месото, накъсано на ситно, подправете със сол, черен пипер, червен пипер, нарязани ситно магданоз, керевиз и кориандър.
Намалете мощността на котлона, сипете макаронените охлювчета, сложете капака и оставете супата да къкри на слаб огън за час и половина. След готовност охладете и разсипете порции. Поднесете ястието, гарнирано с прясно нарязани подправки.
Добър апетит!
Източник: www.adashofsanity.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Сицилианска пилешка супа