Сирене в бирена панировка със соев сос

Необходими продукти:
- 350 грама сирене
- 50 милилитра соев сос
- 2 супени лъжици брашно
- 1 яйце
- 4 супени лъжици растителна мазнина
- 1 чаена чаша (200 милилитра) бира
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на 4 парчета, които сложете в подходящ средно голям съд. Полейте ги със соевия сос, внимателно разбъркайте и оставете за 10-15 минути.
В купа разбийте малко яйцето и налейте бирата. Постепенно сложете брашното, като бъркате без прекъсване.
Сгорещете мазнината в дълбок тиган. Извадете сиренето от соевия сос, потопете всяко в панировката и изпържете до златисто в горещото олио (обръщайте постоянно).
Готовото сирене поднесете с доматен сос и чесън.
Може да сервирате като гарнитура към основно ястие или за мезе на бирата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети- С краве масло и зехтин ще увеличите трайността на сиренето и кашкавала в хладилника
- Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му
- Сиренето повишава нивата на "добрия" холестерол
- Рядкото консумиране на млечните продукти увеличава риска от сърдечни заболявания
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА