Свинско с картофи и чери домати

Необходими продукти:
- 400 грама ситни картофи
- 1 патладжан
- 1 червен лук
- 1 супена лъжица зехтин
- 40 грама сушени домати в зехтин
- 20 грама пармезан
- кората на 1 лимон
- 4 свински пържоли
- 200 грама чери домати (на клонка)
Необходими продукти:
Загрейте фурната на 200 градуса. Картофите, червения лук и патладжана нарежете. Подправете със зехтин и разбъркайте добре с ръце. Печете за 20 минути.
Междувременно смелете сушените домати, пармезана и лимоновата кора, за да се получи гъста паста. С нея намажете месото и го поставете върху зеленчуците в тавата, добавете и чери доматите. Печете за 15-20 минути до готовност на месото (ако обичате месото по-препечено, го сложете в началото със зеленчуците, а 10 минути преди края на печенето, сложете доматите).
Гарнирайте с малко настъргана лимонова кора.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с домати и лук на фурна
Коментари към Свинско с картофи и чери домати