Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско със смокини, чесън и мащерка на фурна

Свинско със смокини, чесън и мащерка на фурна

Свинско със смокини, чесън и мащерка на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 килограма свинско филе (цяло парче)
  • малко зехтин
  • 2 глави червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • морска сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • 1/2 връзка прясна мащерка
  • 2 парченца краве масло
  • 6 смокини
  • 2 чаши (винени) десертно вино
  • 275 милилитра пилешки бульон
  • подправки на вкус


Начин на приготвяне:

Навийте свинското на руло и го завържете с кулинарна връв.

Сгорещете зехтина в тиган и в него запържете главите лук, нарязани на полукръгчета, и чесъна - на плочки (ароматните зеленчуци трябва да омекнат).

Натрийте филето със сол, черен пипер и ситно накълцаните листа мащерка. Лука и чесъна съберете в единия край на тигана, а на свободното пространство разтопете половината от маслото и в него запържете месото от всички страни (трябва да се зачерви леко).

Към зеленчуковия сос прибавете смокините, разрязани на четвъртинки, разбъркайте. Залейте свинското с чаша вино и сложете второто парченце масло в съда.

Намокрете голям лист пергаментна хартия със студена вода и с него покрийте тигана (така филето ще се получи сочно).

Преместете съда във фурната, която предварително включете да се сгорещи на 200 градуса. След 20 минути обърнете рулото и тогава налейте втората чаша вино, отново плътно покрийте съда с хартията.

Оставете ястието да се приготвя около 30-40 минути или до готовност. Изчакайте 15 минути, преди да го поднесете.

Докато месото си почива, отстранете мазнината от соса, който се е отделил в тигана, налейте бульона и задушете течността на бавен огън за 10 минути. Използвайте и подправки на вкус.

Поднесете свинското, нарязано на тънки парчета и полято със соса.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлАнкети