Смокиново сладко с орехи и ром
Необходими продукти:
1 килограм смокини
1 килограм захар
1 чаена чаша орехови ядки
1 лимон
100 милилитра ром
Начин на приготвяне:
Измийте смокините, подсушете ги и разрежете всеки плод така, че да може да поставите по една орехова ядка във всеки от тях.
Сложете в дълбок съд и засипете със захарта. Оставете да престоят 3 дни, не разбърквайте през това време.
След това поставете на котлона, налейте рома, сока от 1/2 лимон и варете смокините в продължение на 40 минути на слаб огън.
Щом свалите съда, нека сладкото се охлади малко и го разпределете в бурканчета. Във всяко сложете по парченце лимон и затворете.
Добър апетит!
Снимка: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
ОЛИВИА ФЮЖЪН ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ СМОКИНЯ 300 мл
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА LOVE BLOSSOM 80 г + 15 хартиени филтъра
НовСЛИМ ПАМ ЗА ЖЕНИ капсули * 40 + саше * 20
АЮКИД капсули * 60 WELEX LABORATORIES
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Сладко от нар с лимон
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Смокиня – ползи и вреди
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Сладко от дюли с джинджифил
Коментари към Смокиново сладко с орехи и ром