Смокиново сладко с орехи и ром

Необходими продукти:
1 килограм смокини
1 килограм захар
1 чаена чаша орехови ядки
1 лимон
100 милилитра ром
Начин на приготвяне:
Измийте смокините, подсушете ги и разрежете всеки плод така, че да може да поставите по една орехова ядка във всеки от тях.
Сложете в дълбок съд и засипете със захарта. Оставете да престоят 3 дни, не разбърквайте през това време.
След това поставете на котлона, налейте рома, сока от 1/2 лимон и варете смокините в продължение на 40 минути на слаб огън.
Щом свалите съда, нека сладкото се охлади малко и го разпределете в бурканчета. Във всяко сложете по парченце лимон и затворете.
Добър апетит!
Снимка: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН ДАВ РЕСТОРИНГ С АРОМАТ НА СМОКИНЯ 90 г
ОЛИВИА ФЮЖЪН ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ЕКСТРАКТ ОТ СМОКИНЯ 300 мл
ОЛИВИА ФЮЖЪН ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ СМОКИНЯ 300 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 CURLS БАЛСАМ ЗА КЪДРИЦИ С КОКОС 500 мл
КЛОРАН ДУШ ГЕЛ С ЛИСТА ОТ СМОКИНЯ 200 мл
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР WINTER EDITION ДЕТОКСИКИРАЩ 160 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Смокиня – ползи и вреди
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Ако сте с наднормено тегло, избягвайте консумацията на смокини
- Премахнете лошия дъх с отвара от смокинови листа
- Използвайте отвара от смокинови листа против хемороиди
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Премахнете брадавиците със сок от смокинови листа
- Домашно сладко от праскови
Коментари към Смокиново сладко с орехи и ром