Смокиново сладко с орехи и ром

Необходими продукти:
1 килограм смокини
1 килограм захар
1 чаена чаша орехови ядки
1 лимон
100 милилитра ром
Начин на приготвяне:
Измийте смокините, подсушете ги и разрежете всеки плод така, че да може да поставите по една орехова ядка във всеки от тях.
Сложете в дълбок съд и засипете със захарта. Оставете да престоят 3 дни, не разбърквайте през това време.
След това поставете на котлона, налейте рома, сока от 1/2 лимон и варете смокините в продължение на 40 минути на слаб огън.
Щом свалите съда, нека сладкото се охлади малко и го разпределете в бурканчета. Във всяко сложете по парченце лимон и затворете.
Добър апетит!
Снимка: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КЛОРАН ДУШ ГЕЛ С ЛИСТА ОТ СМОКИНЯ 200 мл
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР WINTER EDITION ДЕТОКСИКИРАЩ 160 г
СМОКИНЯ ЛИСТА 50 г ЕКО ХЕРБ
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 CURLS МАСКА ЗА КЪДРИЦИ С КОКОС 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
МАТИСЪН АКВАКЕФИР СМОКИНЯ И ЛИМОН 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Смокиня – ползи и вреди
- Как да направим сушени смокини във фурната
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Как се прави домашно сладко от смокини
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Премахнете брадавиците със сок от смокинови листа
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Използвайте отвара от смокинови листа против хемороиди
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
Коментари към Смокиново сладко с орехи и ром