Смокиново сладко с орехи и ром
Необходими продукти:
1 килограм смокини
1 килограм захар
1 чаена чаша орехови ядки
1 лимон
100 милилитра ром
Начин на приготвяне:
Измийте смокините, подсушете ги и разрежете всеки плод така, че да може да поставите по една орехова ядка във всеки от тях.
Сложете в дълбок съд и засипете със захарта. Оставете да престоят 3 дни, не разбърквайте през това време.
След това поставете на котлона, налейте рома, сока от 1/2 лимон и варете смокините в продължение на 40 минути на слаб огън.
Щом свалите съда, нека сладкото се охлади малко и го разпределете в бурканчета. Във всяко сложете по парченце лимон и затворете.
Добър апетит!
Снимка: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ЧАЙ ФИЛТЪР КРУША И СМОКИНЯ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 CURLS БАЛСАМ ЗА КЪДРИЦИ С КОКОС 500 мл
КОРФ МИА ОЗАРЯВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ 50 мл
РАСТИТЕЛЕН САПУН ФЛОРИНДА СМОКИНЯ 100 г
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ СЛАДЪК ЖИВОТ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Смокиня – ползи и вреди
- Премахнете брадавиците със сок от смокинови листа
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Сладко от ананас
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Използвайте отвара от смокинови листа против хемороиди
Коментари към Смокиново сладко с орехи и ром