Свинско месо с чесън и лют сос
Ето как да заситите близките си, а в същото време да им предложите нещо различно и с все така любимите им продукти. Когато видите колко лесно се приготвя, ще се зачудите как не сте се сетили досега. Представяме ви една рецепта, подходяща за забързаното ни ежедневие. Ще ви отнеме по-малко от час да сервирате това ястие на семейството си и да се насладите на наистина пикантна и различна вечеря. Да започваме!
Необходими продукти:
- 450 грама свинска кайма
- 2 скилидки чесън
- 1 супена лъжица олио канола
- 1 глава лук
- 1 патладжан
- 1 червена чушка
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 2 супени лъжици кафява захар
- 4 супени лъжици сос срирача (или друг лют сос)
- 200 грама зелен боб
- 1/2 чаена чаша нарязан кориандър
Начин на приготвяне:
В голям тиган загрят на средна температура и запържете каймата, докато покафенее. Оставете го настрана в чиния.
Върнете тигана на котлона, сложете олиото и задушете смачканите скилидки чесън. Нарежете лука и го сложете да се запържи за 4 минути, докато омекне. Нарежете патладжана на кръгчета, след това на половинки и го посолете. Оставете за няколко минути да се отцеди и го запържете. Добавете чушката, нарязана на малки парченца. Задушете за 3-4 минути.
През това време в малка купичка комбинирайте соевия сос, кафявата захар и соса срирача. В тигана прибавете зеления боб и месото, полейте със соса и разбъркайте, за да може всяко едно парченце в ястието ви да се овкуси. Гответе, докато всички зеленчуци станат напълно готови.
Накрая поръсете с нарязан кориандър и сервирайте с чаша червено вино.
За framar.bg: Данна Паднжарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Панирани шницели от кайма
- Задушен зелен грах с кайма
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
- Гнезда от кайма със сирена
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
Коментари към Свинско месо с чесън и лют сос