Свински пържоли с мед
Крехки и сочни свински пържоли на скара, мариновани в мед, соев сос и пакантен лют червен пипер. Превъзходно вкусна вечеря за специален повод.
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша соев сос
- 2 скилидки чесън (пресовани)
- лют червен пипер на люспи
- 4 свински пържоли
Начин на приготвяне:
Смесете меда, соевия сос, скилидките чесън и лютивия червен пипер. Сложете пържолите в соса оставете да се мариноват за 2 часа.
Загрейте скарата на средна температура и изпечете овкусените пържоли по 8 минути от всяка страна. Не ги обръщайте по-рано, а изчакайте времето и обърнете еднократно, така ще се получат възможно най-сочни.
Оставете месото да почине 5 минути преди сервиране, така ще си гарантирате запазването на всички сокове в него.
Сервирайте свинските пържоли с чаша червено вино и гарнитура от картофена салата със спанак и сирене по желание.
Приятен апетит
Съвети:
Ако разполагате с повече време, мариновайте пържолите за едно денонощие в покрит съд и съхранете в хладилник, за да поемат добре всички аромати и вкусове.
Пригответе пържоли на фурна, като така ще може да използвате и соса, в който сте мариновали месото. Ако харесвате винен сос, добавете 1-2 чаени чаши червено вино. Намазнете предварително тавичката или стъклената касерола, в която ще печете месото и загрейте предварително фурната на 190 градуса. Печете до готовност.
При овкусяването на месото използвайте и горчица, ако харесвате или овкусете пържолите само със сол, черен пипер и мазнина.
delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Пилешко филе с мед и лимон
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
- Свински медальони в бекон на фурна
Коментари към Свински пържоли с мед