Свински котлети с каперси и сладко-кисел сос
Необходими продукти:
- 2 свински котлета с кост
- сол на вкус
- 1 1/2 чаена лъжица захар
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 4 тънко нарязани скилидки чесън
- 1/4 чаена чаша винен оцет
- 3 стръка розмарин
- 1 супена лъжица каперси
- 2 супени лъжици масло, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и половин лъжичка захар.
В тиган загрейте 1 лъжица олио и изпържете котлетите на висока степен, докато придобият златиста коричка за около 3 минути, след което обърнете и изпържете от другата страна за 1 минута.
Прехвърлете ги в чиния и намалете температурата на котлона. Сложете останалата мазнина и добавете лука и чесъна. Пържете ги, докато покафенеят. Прибавете оцета и останалата захар, варете, докато оцетът почти се изпари. Прибавете розмарина, каперсите и 1/2 чаша вода в тигана. Подправете със сол и намалете температурата на котлона. Добавете маслото и разбъркайте, варете, докато сосът стане гъст и лъскав.
Върнете месото в тигана, като сложите по-тъмната страна нагоре. Котлетите трябва да се варят бавно в соса, като разбърквате от време на време и ги обливате с течността. След около 3-5 минути са готови.
Сервирайте ги в чиния и добавете от соса, каперсите и карамелизирания лук.
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Пилешко филе с мед и лимон
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Свински медальони в бекон на фурна
- Маринована свинска пържола
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
Коментари към Свински котлети с каперси и сладко-кисел сос