Свински джолан върху канапе от лук
Необходими продукти:
- 2 килограма джолан с кожата
- 2 скилидки чесън, тънко нарязани
- 15 грама градински чай, нарязан на ситно
- 3 големи глави лук, едро нарязани
- 2 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица смляна морска сол
Начин на приготвяне:
Оставете месото да се отцеди за около половин час в купа и подсушете добре с кухненска хартия.
Направете няколко дълбоки разреза в кожата с много остър нож, така че да достигнете до мазнина под нея, но не и до месото.
Сложете месото непокрито във фризера за час и половина, след което оставете на плота за 30 минути да се отпусне.
Включете фурната на 230 градуса. Месото сложете с кожата надолу в тава и го надупчете с нож. В дупчиците сложете резенчета чесън и няколко листенца градински чай, подправете със сол.
Около джолана разпръснете резените лук и полейте със зехтин, добавете около 400 милилита вода, която трябва да покрие дъното на тавата.
Печете 25 минути и намалете температурата на 180 градуса. Продължете печенето още 2 часа. Ако е необходимо, добавете малко вода в процеса на готвене.
Ако за това време джоланът не е станал златист и хрупкав, увеличете температурата отново на 230 градуса и допечете още 10 минути.
Когато е готов, покрийте с фолио и оставете за 20 минути да се отпусне след печенето.
Забележка: Подсушаването на месо в началото на обработването (с хартия и във фризера) е важно, защото когато кожата е напълно суха, олиото, с което намазвате, ще се запази по нея и ще я предпази от накъсване и разпадне.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бавно печен свински джолан
- Свински джолан на жар със сос от бира и чедър
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Свински джолан с чесън и босилек на фурна
- Свински джолан в бира и соев сос
- Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка
- Маринован шпикован свински джолан
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
- Супа от грах с пушен джолан и бяло вино
Коментари към Свински джолан върху канапе от лук