Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинска пържола с медено бирена марината и сирена

Свинска пържола с медено бирена марината и сирена

Свинска пържола с медено бирена марината и сирена - изображение

Необходими продукти:

  • 4 броя вратна свинска пържола
  • 1 бутилка бира + 1 чаена лъжица мед
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена чаша настърган чедър (или натрошено синьо сирене)
  • 2 супени лъжици натрошени орехи
  • 2 стръка пролетен лук

Начин на приготвяне:

Месото сложете в плик с цип. В купа комбинирайте чесъна, бирата, меда, зехтина, сол и черен пипер. С получената смес полейте месото и го оставете да се маринова от 4 до 24 часа. Прецедете месото и изхвърлете маринатата.

Опечете месото на скара под капак, докато придобие златиста коричка.

През това време пригответе топинга в малка купичка разбъркайте сиренето, ядките, зеления лук и подправете с черен пипер.

Сложете от сместа върху пържолите и печете още 2 минути, докато се разтопи сиренето и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети