Свежа пица със спанак и артишок
Необходими продукти:
- 1 1/2 - 1 3/4 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица сушен босилек, риган и магданоз
- 3/4 чаена чаша бира
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 2 чаени чаши настъргано сирене по избор
- 2 чаени чаши спанак
- 1 консерва от 400 грама артишок, отцеден и нарязан
- 2 домата, нарязани на кубчета (без семена)
- 2 супени лъжици свеж босилек
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 220 градуса.
Смесете 1 1/2 чаена чаша от брашното със сушените подправки, сол и бакпулвер. Сипете бирата и разбъркайте.
Премесете тестото върху кухненски плот (ако има нужда добавете още брашно) за около 6-8 минути, докато се получи меко еластично тесто.
Застелете с него 24 сантиметрова тавичка за пица и печете за 8 минути.
Смесете зехтина с чесъна и намажете пицата. Отгоре поръсете с 1/2 чаена чаша от сиренето, подредете ред спанак, артишок и домати. Поръсете с останалото сирене и запечете за още 8-10 минути.
Нарежете накълцайте босилека на тънки лентички и накрая поръсете със свеж босилек и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
Коментари към Свежа пица със спанак и артишок