Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени картофи с пъдпъдъчи яйца и кашкавал

Пълнени картофи с пъдпъдъчи яйца и кашкавал

Пълнени картофи с пъдпъдъчи яйца и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 4-5 сварени картофа
  • 4-5 пъдпъдъчи яйца (броят им да бъде същият като този на картофите или двоен, ако използвате големи картофи, които ще разрежете на две части)
  • 50-100 грама кашкавал (или достатъчно за поръсване на пълнените картофи)
  • подправки

 картоф

Начин на приготвяне:

Сварете картофите цели, без да ги обелвате. Когато се охладят, обелете.

картоф

Разрежете ги на половина или отрежете само малка част от едната им страна (това преценете според размера, големите разрежете на две). Издълбайте вътрешността с малка лъжица, така ще получите своеобразни купички.

картоф

В тях чукнете по едно пъдпъдъче яйце.

пъдпъдъче яйце

Подправете на вкус, поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната, която сте сгорещили при 180 градуса.

кашкавал

След 25-30 минути ще имате апетитно картофено-яйчено предястие.

картоф

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptiki.pro

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХранене при...Храни и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкетиНовиниДиетиАлтернативна медицинаСнимкиБотаника