Пълнени картофи с пъдпъдъчи яйца и кашкавал

Необходими продукти:
- 4-5 сварени картофа
- 4-5 пъдпъдъчи яйца (броят им да бъде същият като този на картофите или двоен, ако използвате големи картофи, които ще разрежете на две части)
- 50-100 грама кашкавал (или достатъчно за поръсване на пълнените картофи)
- подправки
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели, без да ги обелвате. Когато се охладят, обелете.
Разрежете ги на половина или отрежете само малка част от едната им страна (това преценете според размера, големите разрежете на две). Издълбайте вътрешността с малка лъжица, така ще получите своеобразни купички.
В тях чукнете по едно пъдпъдъче яйце.
Подправете на вкус, поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната, която сте сгорещили при 180 градуса.
След 25-30 минути ще имате апетитно картофено-яйчено предястие.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptiki.pro
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Картофи печени върху каменна сол
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
Коментари към Пълнени картофи с пъдпъдъчи яйца и кашкавал