Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Салата с печена тиква и сирене фета

Салата с печена тиква и сирене фета

Салата с печена тиква и сирене фета - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малка тиква цигулка
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 4 филии хляб (за предпочитане с квас) нарязани на кубчета
  • 200 грама сирене фета, нарязано на кубчета
  • 1/4 чаена чаша шери или винен оцет
  • 1 чаена лъжица мед
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 1 глава радичио

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата по дължина и след това я почистете и нарежете на тънки филийки. Подправете със сол, черен пипер, намажете с 2 супени лъжици зехтин. Подредете резените в тава, застлана на хартия и печете около 10-15 минути на 200 градуса. След като мине посоченото време, обърнете резените и поръсете с кубчетата хляб и сирене фета. Допечете за още 10 минути.

Смесете оцета, меда, мащерката, зехтин и 1/2 чаена лъжица сол. Накъсайте листата радичио и ги смесете с опечената тиква. С получения дресинг залейте продуктите и разбъркайте, да се комбинират.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиСнимкиДиетиЛайфстайлНовиниБотаника