Салата с печена тиква и сирене фета

Необходими продукти:
- 1 малка тиква цигулка
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 4 филии хляб (за предпочитане с квас) нарязани на кубчета
- 200 грама сирене фета, нарязано на кубчета
- 1/4 чаена чаша шери или винен оцет
- 1 чаена лъжица мед
- 1 чаена лъжица мащерка
- 1 глава радичио
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата по дължина и след това я почистете и нарежете на тънки филийки. Подправете със сол, черен пипер, намажете с 2 супени лъжици зехтин. Подредете резените в тава, застлана на хартия и печете около 10-15 минути на 200 градуса. След като мине посоченото време, обърнете резените и поръсете с кубчетата хляб и сирене фета. Допечете за още 10 минути.
Смесете оцета, меда, мащерката, зехтин и 1/2 чаена лъжица сол. Накъсайте листата радичио и ги смесете с опечената тиква. С получения дресинг залейте продуктите и разбъркайте, да се комбинират.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОВИАМЕА капсули * 4
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Салата от маслини и лук
- Салата от пържени зеленчуци с чесън и оцет
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от цвекло с пилешки воденички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Салата с печена тиква и сирене фета