Салата с печена тиква и сирене фета

Необходими продукти:
- 1 малка тиква цигулка
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 4 филии хляб (за предпочитане с квас) нарязани на кубчета
- 200 грама сирене фета, нарязано на кубчета
- 1/4 чаена чаша шери или винен оцет
- 1 чаена лъжица мед
- 1 чаена лъжица мащерка
- 1 глава радичио
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата по дължина и след това я почистете и нарежете на тънки филийки. Подправете със сол, черен пипер, намажете с 2 супени лъжици зехтин. Подредете резените в тава, застлана на хартия и печете около 10-15 минути на 200 градуса. След като мине посоченото време, обърнете резените и поръсете с кубчетата хляб и сирене фета. Допечете за още 10 минути.
Смесете оцета, меда, мащерката, зехтин и 1/2 чаена лъжица сол. Накъсайте листата радичио и ги смесете с опечената тиква. С получения дресинг залейте продуктите и разбъркайте, да се комбинират.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ВИАМЕА капсули * 4
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Енергийна салата с киноа и чиа
- Салата от репички с царевица и краставици
- Салата от маслини и лук
- Страхотни домати Конкасе
- Зеленчукова салата със сорго
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Салата с печена тиква и сирене фета