Салата с печена тиква и сирене фета

Необходими продукти:
- 1 малка тиква цигулка
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 4 филии хляб (за предпочитане с квас) нарязани на кубчета
- 200 грама сирене фета, нарязано на кубчета
- 1/4 чаена чаша шери или винен оцет
- 1 чаена лъжица мед
- 1 чаена лъжица мащерка
- 1 глава радичио
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата по дължина и след това я почистете и нарежете на тънки филийки. Подправете със сол, черен пипер, намажете с 2 супени лъжици зехтин. Подредете резените в тава, застлана на хартия и печете около 10-15 минути на 200 градуса. След като мине посоченото време, обърнете резените и поръсете с кубчетата хляб и сирене фета. Допечете за още 10 минути.
Смесете оцета, меда, мащерката, зехтин и 1/2 чаена лъжица сол. Накъсайте листата радичио и ги смесете с опечената тиква. С получения дресинг залейте продуктите и разбъркайте, да се комбинират.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА ЧРЕВНАТА МИКРОФЛОРА 100 мл
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Салата от рукола с карамелизирани круши
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Салата с печена тиква и сирене фета