Салата от целина с орехи и пармезан
Необходими продукти:
8 големи стръка целина с листата
85 грама орехови ядки
50 милилитра зехтин
1,5 супени лъжици винен оцет
60 грама настърган пармезан
1/2 чаена лъжица сол
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса и изсушете в нея орехите за 7-10 минути, след което ги нарежете.
Към оцета прибавете зехтина, сол и смлян черен пипер.
Нарежете тънко целината и сложете в салатиера. Добавете орехите и настъргания пармезан, разбъркайте.
Овкусете салатата със соса и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: recepti.kz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕВИЯ ПИКОЛИМОТ ХЕПА + ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули * 60
БИОКЕЪР КЛЕНЗ НУТРИ КОМПЛЕКС ЗА ПРОЧИСТВАНЕ прах 120 г
ГРЕВИЯ НОРМАЛ ПРЕША + ХЕСПЕРИДИН + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
МЕДБИО + ЗА СТАВИ капсули * 70
Безплатна доставка за България!НЕЙЧЪРС КРАФТ ПОДКРЕПА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ С БЯЛ ТРЪН капсули * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Орехи - ползи и вреди
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Салата от целина с орехи и пармезан