Салата от целина с орехи и пармезан

Необходими продукти:
8 големи стръка целина с листата
85 грама орехови ядки
50 милилитра зехтин
1,5 супени лъжици винен оцет
60 грама настърган пармезан
1/2 чаена лъжица сол
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса и изсушете в нея орехите за 7-10 минути, след което ги нарежете.
Към оцета прибавете зехтина, сол и смлян черен пипер.
Нарежете тънко целината и сложете в салатиера. Добавете орехите и настъргания пармезан, разбъркайте.
Овкусете салатата със соса и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: recepti.kz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ХЕРБАЛКАН ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ 150 г
ПОДАГРО СТОП капсули * 30 БИОТИКА
ВИ-ШЕЙП MR.X ГОЛД ТЕРМО БЪРН ХАРДКОР таблетки * 120
ГРЕВИЯ НОРМАЛ ПРЕША + ХЕСПЕРИДИН + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
ПОДАГРАЗОН капсули * 30 ЗОНАФАРМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Черен орех
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Салата от целина с орехи и пармезан