Салата от целина с орехи и пармезан

Необходими продукти:
8 големи стръка целина с листата
85 грама орехови ядки
50 милилитра зехтин
1,5 супени лъжици винен оцет
60 грама настърган пармезан
1/2 чаена лъжица сол
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса и изсушете в нея орехите за 7-10 минути, след което ги нарежете.
Към оцета прибавете зехтина, сол и смлян черен пипер.
Нарежете тънко целината и сложете в салатиера. Добавете орехите и настъргания пармезан, разбъркайте.
Овкусете салатата със соса и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: recepti.kz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ХЕРБАЛКАН ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ 150 г
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ВИ-ШЕЙП MR.X ГОЛД ТЕРМО БЪРН ХАРДКОР таблетки * 120
НУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ С РОЖКОВ 400 г
ПОДАГРАЗОН капсули * 30 ЗОНАФАРМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехи - ползи и вреди
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Черен орех
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Салата от рукола с карамелизирани круши
Коментари към Салата от целина с орехи и пармезан