Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Салата от тиква с рукола, бекон и пармезан

Салата от тиква с рукола, бекон и пармезан

Салата от тиква с рукола, бекон и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама тиква
  • 100 грама рукола
  • 150 грама сурово пушен бекон
  • 60 грама пармезан
  • по 1 супена лъжици горчица на зърна и мед
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжици каперси
  • 2 чаени лъжици балсамов оцет
  • черен пипер
  • сол
  • каперси

 

Начин на приготвяне:

Обелете тиквата, почистете от семената и я изпечете (около 20 минути при 180 градуса), не бива да омеква съвсем, защото ще се превърне в каша.

Докато тиквата се пече, нарежете сурово пушения бекон на тънки сламки, които запържете в собствена мазнина до образуване на златиста коричка. Внимателно извадете парченцата от тигана с решетъчна лъжица и сложете върху хартия, която да абсорбира ненужната мазнина.

Готовата тиква изчакайте да се охлади и тогава нарежете на малки кубчета, които прехвърлете в салатиера. Добавете едро настъргания пармезан, малко каперси, подправете със сол и черен пипер.

Отгоре сложете листа рукола (може да накъсате или да използвате цели).

В отделен съд смесете зехтина, меда, горчицата и балсамовия оцет. Разбийте с вилица до еднородност.

Овкусете салата с този дресинг и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиБотаникаАнкетиЛайфстайлДиети