Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Салата от сьомга, грейпфрут и авокадо с медено-лимонов дресинг

Салата от сьомга, грейпфрут и авокадо с медено-лимонов дресинг

Салата от сьомга, грейпфрут и авокадо с медено-лимонов дресинг - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама слабо осолена сьомга
  • 1 авокадо
  • 1 червен грейпфрут
  • около 100 грама зелена салата или рукола
  • 1 лимон
  • 1 супена лъжица горчица на зърна
  • 1 чаена лъжица мед
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:

Смесете горчицата с меда и лимоновия сок, разбъркайте и налейте зехтина. Подсолете на вкус, ако желаете.

Нарежете сьомгата и обеленото авокадо на тънки парчета, като напръскате плода с лимонов сок, за да не потъмнява. Грейпфрута обелете, почистете от белите ципи и нарежете месестата част на тънки резени.

В подходяща чиния сложете листата зелена салата/рукола, върху тях - рибата, последвана от цитруса и авокадото. Полейте с дресинга и сервирайте.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиДиетиЛеченияАлт. медицинаБотаника