Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Маринована сьомга с масло от авокадо и тиквено пюре

Маринована сьомга с масло от авокадо и тиквено пюре

Маринована сьомга с масло от авокадо и тиквено пюре - изображение

Необходими продукти:


  • 300-400 грама филе от сьомга
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1/2 чаена лъжичка къри
  • сок от половин лимон
  • 1 супена лъжица бяло вино
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 300 грама тиква, нарязана на парченца
  • 1 настърган морков
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1/2 глава лук, настъргана
  • 1 супена лъжица масло от авокадо
  • четвърт авокадо за гарнитура
  • няколко стръка зелен лук за украса


Начин на приготвяне:


В купа сложете бялото вино, соевия сос, лимоновия сок, кърито, пресования чесън, солта и пипера. Налейте авокадовото масло и разбъркайте сместа. Мариновайте рибата за два часа, подредете я в тава, покрита с лист пергамент и запечете за 30 минути на 190 градуса.

През това време сварете тиквата и я охладете. Сложете я в купа и прибавете лука, настъргания морков, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и охладете.

След готовност на рибата, разсипете пюрето в чинии, поръсете с наситнен зелен лук, украсете с авокадо и гарнирайте с печената сьомга. Поднесете и се насладете на вкуса и аромата.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.foxyfolksy.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиНовиниЛайфстайлАлт. медицинаДиетиБотаника