Маринована сьомга с масло от авокадо и тиквено пюре

Необходими продукти:
- 300-400 грама филе от сьомга
- сол, черен пипер на вкус
- 1/2 чаена лъжичка къри
- сок от половин лимон
- 1 супена лъжица бяло вино
- 1 супена лъжица соев сос
- 300 грама тиква, нарязана на парченца
- 1 настърган морков
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1/2 глава лук, настъргана
- 1 супена лъжица масло от авокадо
- четвърт авокадо за гарнитура
- няколко стръка зелен лук за украса
Начин на приготвяне:
В купа сложете бялото вино, соевия сос, лимоновия сок, кърито, пресования чесън, солта и пипера. Налейте авокадовото масло и разбъркайте сместа. Мариновайте рибата за два часа, подредете я в тава, покрита с лист пергамент и запечете за 30 минути на 190 градуса.
През това време сварете тиквата и я охладете. Сложете я в купа и прибавете лука, настъргания морков, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и охладете.
След готовност на рибата, разсипете пюрето в чинии, поръсете с наситнен зелен лук, украсете с авокадо и гарнирайте с печената сьомга. Поднесете и се насладете на вкуса и аромата.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foxyfolksy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Обикновен маслен крем
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- Пържена бакла със сусамово масло
Коментари към Маринована сьомга с масло от авокадо и тиквено пюре