Стар боб с патладжани и пармезан
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 500 грама консервиран стар боб
- 2 глави лук
- 4 супени лъжици олио
- пармезанн на вкус и по желание
- зелен лук на вкус
- сол и соев сос
Начин на приготвяне:
Използвайте патладжани с добро качество, не трябва да бъдат презрели и да имат наранявания по кората. Измийте ги, нарежете (както прецените) и подсушете, след което изпържете на силен огън в олио (високата температура позволява да се съхрани не само вкусът на зеленчука, но и неговата структура). Подсолете на вкус по време на термичната обработка, а като заместител на солта може да използвате малко соев сос (разбира се, това ще промени вкуса на салата, придавайки й азиатски акцент).
Стария лук нарежете на полукръгчета, изпържете ги в същата мазнина, в която приготвихте патладжаните, като долейте олио, ако е необходимо. Пържете до прозрачност, а за подсилване вкуса на зеленчука може да добавите една чаена лъжица захар и малко смлян черен пипер.
Нарежете пармезана на тънки слайсове с подходящ за целта нож, или настържете, в случай че не разполагате с такъв.
След като се приготвили всички съставки, е време да ги съедините.
В подходящ съд изсипете бобените зърна, отцедени от течността, добавете изпържените лук и патладжан, разбъркайте. Поръсете със зелен лук и разпределете в чинии ястието, което може да сервирате като основно или салата.
Поднесете със слайсове пармезан.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
НАТРОЛ БЯЛ БОБ ЗЪРНА капсули * 60
РОДОКОЛА капки 100 мл
НовГЛИКОРАВНИН капсули 425 мг * 30 МИРТА МЕДИКУС
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Бял боб с пикантна наденица и гъби
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Патладжан
- Задушени тиквички с боб, домати и лук
- Боб с наденица и кисело зеле
Коментари към Стар боб с патладжани и пармезан