Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Стар боб с патладжани и пармезан

Стар боб с патладжани и пармезан

Стар боб с патладжани и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 500 грама консервиран стар боб
  • 2 глави лук
  • 4 супени лъжици олио
  • пармезанн на вкус и по желание
  • зелен лук на вкус
  • сол и соев сос

 

Начин на приготвяне:

Използвайте патладжани с добро качество, не трябва да бъдат презрели и да имат наранявания по кората. Измийте ги, нарежете (както прецените) и подсушете, след което изпържете на силен огън в олио (високата температура позволява да се съхрани не само вкусът на зеленчука, но и неговата структура). Подсолете на вкус по време на термичната обработка, а като заместител на солта може да използвате малко соев сос (разбира се, това ще промени вкуса на салата, придавайки й азиатски акцент).

Стария лук нарежете на полукръгчета, изпържете ги в същата мазнина, в която приготвихте патладжаните, като долейте олио, ако е необходимо. Пържете до прозрачност, а за подсилване вкуса на зеленчука може да добавите една чаена лъжица захар и малко смлян черен пипер.

Нарежете пармезана на тънки слайсове с подходящ за целта нож, или настържете, в случай че не разполагате с такъв.

След като се приготвили всички съставки, е време да ги съедините.

В подходящ съд изсипете бобените зърна, отцедени от течността, добавете изпържените лук и патладжан, разбъркайте. Поръсете със зелен лук и разпределете в чинии ястието, което може да сервирате като основно или салата.

Поднесете със слайсове пармезан.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл