Салата от печени и пресни зеленчуци с маслини и сирене
Необходими продукти:
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица оцет
1 глава салатен лук
1 чаена чаша броколи
3 малки тиквички
2 големи сладки чушки
1 чаена лъжица сол
10 листа зелена салата
4 средни домата
1/3 чаена чаша настъргано или натрошено сирене (може кашкавал)
1/4 чаена чаша нарязани листа босилек
1/4 чаена чаша нарязан зелен лук
12 големи маслини и 2 супени лъжици от марината им
сирене на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете лука, броколите, тиквичките и чушките. Намажете ги със смес от зехтина и оцета, подсолете и след това изпечете върху нагорещена скара по 4-6 минути от всички страни или използвайте фурната при температура от 200 градуса.
В голяма купа смесете накъсаните листа зелена салата, нарязаните домати, натрошеното сирене, накълцаните босилек и зелен лук.
Комбинацията от оцет и зехтин, която остане, смесете с 2 супени лъжици от маслиновата марината и с този сос залейте пресните зеленчуци в купата.
Разпределете последните в чинии, след това сложете печените им събратя, които сте нарязали на едри парчета, натрошеното сирене, парченца маслини и поднесете салатата веднага.
Добър апетит!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Костилките от маслини прочистват червата
- Алкална диета
- Маслина (европейска)
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Салата от печени и пресни зеленчуци с маслини и сирене