Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Салата от нахут и червен лук

Салата от нахут и червен лук

Салата от нахут и червен лук - изображение

Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши суров нахут
  • 4 скилидки чесън - пресовани
  • сол и черен пипер
  • 1 голяма глава червен лук - нарязан на много тънки полумесеци
  • 1 супена лъжица сумак
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 връзка магданоз
  • 3 супени лъжици сок от лимон
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици сироп от нар
  • 5-6 листа мента

Начин на приготвяне:

Накиснете нахута за една нощ, след което го измийте и сварете в чиста вода, заедно с малко сол и черен пипер и пресованите скилидки чесън. След като водата заври, намалете котлона и оставете нахута да къкри между 1 и 2 часа, докато омекне, но не трябва да се разпада.

След като нахута е сварен, излейте водата от него и го прехвърлете в голяма тава, за да се охлади по-бързо.

През това време сложете нарязания на тънко лук в купа, добавете сумака, солта и лютия пипер. С ръце разбъркайте подправките и лука за няколко минути и излейте течността, която се отдели.

Сложете нахута към лука и добавете нарязания на ситно магданоз. С ръце или две вилици разбъркайте продуктите. Подправете със сол и черен пипер.

Приберете салатата в хладилник до сервирането й (най-добре я оставете за една нощ).

Точно преди сервиране, поръсете с нарязани листенца мента.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника