Супа от нахут и домати

Необходими продукти:
- 400 грама пресен или консервиран нахут
- 3 стръка целина
- няколко скилидки чесън - на вкус
- 1 глава лук
- 20 милилитра растително олио
- 250 милилитра доматен сок или 3-4 пресни домата
- 1 нелюта червена чушка
Начин на приготвяне:
Залейте нахута със студена вода за няколко часа, след което го сварете до готовност.
Обелете лука, нарежете го на ситно, чесъна намачкайте. Измийте чушката, почистете от семената и я нарежете заедно с целината на тънки парчета.
Сгорещете олиото и в него изпържете лука и чесъна до полуготовност на бавен огън (около 7 минути). След това прибавете целината, чушката и нека се приготвят в продължение на 5 минути.
Налейте доматения сок в съда с изпържените зеленчуци (може да нарежете пресни домати вместо сок). Задушете всичко за 7-8 минути.
Когато нахутът омекне достатъчно, прибавете запръжката от зеленчуци към него. Подправете супата на вкус. Може да поднесете, поръсвайки с нарязан пресен магданоз или със заквасена сметана.
Добър апетит!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Нахут в доматен сос с лимон
- Къри с нахут, грах и картофи
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)
- Бобови култури
Коментари към Супа от нахут и домати