Ръжен хляб със сушени плодове и ядки
Необходими продукти:
400 г пълнозърнесто ръжено брашно
1 ч. л. суха мая
150 г органичен ръжен грис
260 мл вода
2 с. л. захар
1 с. л. олио
40 г лешници
50 г стафиди
50 г сушени кайсии
50 г сушени сини сливи
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от 100 грама от брашното, маята и 100 мл вода. Оставете да втасва в продължение на 1 - 1,5 час. Лешниците натрошете на едро, сушените плодове нарежете на също на едри парчета. Към втасалото тесто прибавете останалото брашно, водата, гриса и олиото, месете няколко минути. След това смесете сушените плодове и ядките, прибавете ги към тестото и нека втасва още 2 часа. Изпечете хляба ( 50 минути, ако използвате машина за хляб) и се насладете на вкуса му.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО БИЛКОВО КАФЕ ОТ ЗЪРНА И БИЛКИ 100 г DARY NATURY
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
ВАРУНАТ капсули * 30
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
УЛТИМАТ ПРОСТАТА СЪПОРТ - КОМПЛЕКСНА ГРИЖА ЗА ПРОСТАТАТА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Класическа рецепта за чабата
Коментари към Ръжен хляб със сушени плодове и ядки