Постни ръжени бисквитки със сушени плодове, бадеми и канела

Необходими продукти:
2 чаени чаши ръжено брашно
1 чаена чаша пшеничено брашно
щипка сол
1 чаена лъжица бакпулвер
гореща вода (колкото поеме - около 3/4 чаена чаша)
1/2 чаена чаша растително олио
За плънката:
1,5 - 2 чаени чаши сушени кайсии
1 чаена чаша стафиди
1 чаена чаша бадеми
резен лимон
1-3 чаени лъжици канела (на вкус)
По желание може да добавите анасон, джинджифил или други предпочитани подправки.
Посочените сушени плодове също не са задължителни. Бихте могли да замените с фурми, сушени сини сливи или смокини - въпрос на вкус. Вместо бадеми вариант е да използвате орехи или други ядки.
Бисквитките може да приготвите само с ръжено брашно или само с пшеничено пълнозърнесто.
Начин на приготвяне:
Измийте старателно плодовете, сложете ги в подходящ съд и ги залейте с гореща вода.
Бадемите смелете или счукайте в хаванче, не превръщайте в брашно, нека има малки парченца ядки.
Смесете двата вида брашно, прибавете бакпулвера, след това олиото и разбъркайте. Получават се бучки.
Налейте вода, колкото е необходимо, за да се получи еластично, но не лепкаво тесто. Оставете го за момента и се заемете с плънката.
Отцедете водата от сушените плодове и ги смелете с помощта на блендер заедно с резена лимон или сложете настъргана кора от цитруса. Добавете канела на вкус и други подправки, които желаете.
Към получената паста прибавете смлените бадеми, разбъркайте и плънката е готова.
Може да си направите по-голямо количество такава смес, от която да оформите здравословни бонбони. Оваляйте ги в натрошени ядки, кокосови стърготини, какао на прах, макови или сусамови семена... Така ще си имате още един невероятен десерт.
Връщаме се към направата на бисквитките.
Разточете тестото тънко, може да изрежете неравностите по краищата, за да се получи правоъгълник.
По-удобно е да разточвате директно върху хартия за печене.
Върху тестото разпределете равномерен слой от плодовата плънка с ядките. Основата и пълнежа да бъдат с приблизително еднаква дебелина. Оставете около 1-1,5 сантиметра от двата края без пюре, за да може да слепите рулото.
Получава се голям пласт тесто, затова вариант е да оформите две рула, за да бъдат по-тънки.
След това нарежете на парчета.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Изпечете за около 20 минути във фурната при температура от 200 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
ВАРУНАТ капсули * 30
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
УЛТИМАТ ПРОСТАТА СЪПОРТ - КОМПЛЕКСНА ГРИЖА ЗА ПРОСТАТАТА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
УЛТИМАТ ПРОСТЕЙТ капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с масло само за 20 минути
- Бисквитен сладкиш с халва, мед, ядки и стафиди
- Ръж
- Бадемови сладки без брашно
Коментари към Постни ръжени бисквитки със сушени плодове, бадеми и канела