Ръжено-пшеничен френски хляб

Необходими продукти:
2 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. ръжено брашно
2 ч. л. суха мая
1 с. л. захар
1,5 ч. л. сол
280 мл топла вода
сусам за поръсване
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Пресейте двата вида брашно, смесете ги и прибавете към тях маята, солта и захарта. След това постепенно започнете да вливате водата и замесете тесто. Месете хубаво в продължение на 7-10 минути. Тестото трябва да бъде меко и гладко. Сложете го в подмазана с масло купа, покрийте с кърпа и оставете да втасва, докато удвои обема си.
Размесете леко готовото тесто, оформете го като хляб, франзела или малки питки, покрийте отново и оставете за още 35-40 минути. Преди да поставите във фурната, може да направите разрези по повърхността на хляба. Намажете с разбито яйце (може мляко или сметана) и поръсете със сусам.
Пече се 25-30 минути при 190 градуса. Разбира се, питките ще се изпекат по-бързо от цял хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАФЕ ОТ БИЛКИ И ЗЪРНА 200 г DARY NATURY
НовБИО БИЛКОВО КАФЕ ОТ ЗЪРНА И БИЛКИ 100 г DARY NATURY
НовОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
ВАРУНАТ капсули * 30
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бързи питки без месене
Коментари към Ръжено-пшеничен френски хляб