Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Ръжено-пшеничен френски хляб

Ръжено-пшеничен френски хляб

Ръжено-пшеничен френски хляб - изображение

Необходими продукти:

2 ч. ч. пшенично брашно

1 ч. ч. ръжено брашно

2 ч. л. суха мая

1 с. л. захар

1,5 ч. л. сол

280 мл топла вода

сусам за поръсване

яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Пресейте двата вида брашно, смесете ги и прибавете към тях маята, солта и захарта. След това постепенно започнете да вливате водата и замесете тесто. Месете хубаво в продължение на 7-10 минути. Тестото трябва да бъде меко и гладко. Сложете го в подмазана с масло купа, покрийте с кърпа и оставете да втасва, докато удвои обема си.

Размесете леко готовото тесто, оформете го като хляб, франзела или малки питки, покрийте отново и оставете за още 35-40 минути. Преди да поставите във фурната, може да направите разрези по повърхността на хляба. Намажете с разбито яйце (може мляко или сметана) и поръсете със сусам.

Пече се 25-30 минути при 190 градуса. Разбира се, питките ще се изпекат по-бързо от цял хляб. 

Добър апетит! 

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиИнтервютаБотаникаЛайфстайлСнимкиВидеоИсторияНовиниДиети