Ръжено-пшеничен френски хляб

Необходими продукти:
2 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. ръжено брашно
2 ч. л. суха мая
1 с. л. захар
1,5 ч. л. сол
280 мл топла вода
сусам за поръсване
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Пресейте двата вида брашно, смесете ги и прибавете към тях маята, солта и захарта. След това постепенно започнете да вливате водата и замесете тесто. Месете хубаво в продължение на 7-10 минути. Тестото трябва да бъде меко и гладко. Сложете го в подмазана с масло купа, покрийте с кърпа и оставете да втасва, докато удвои обема си.
Размесете леко готовото тесто, оформете го като хляб, франзела или малки питки, покрийте отново и оставете за още 35-40 минути. Преди да поставите във фурната, може да направите разрези по повърхността на хляба. Намажете с разбито яйце (може мляко или сметана) и поръсете със сусам.
Пече се 25-30 минути при 190 градуса. Разбира се, питките ще се изпекат по-бързо от цял хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
ВАРУНАТ капсули * 30
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
УЛТИМАТ ПРОСТАТА СЪПОРТ - КОМПЛЕКСНА ГРИЖА ЗА ПРОСТАТАТА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
УЛТИМАТ ПРОСТЕЙТ капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Тутманик
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Ръжено-пшеничен френски хляб