Ръжено-пшеничен френски хляб

Необходими продукти:
2 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. ръжено брашно
2 ч. л. суха мая
1 с. л. захар
1,5 ч. л. сол
280 мл топла вода
сусам за поръсване
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Пресейте двата вида брашно, смесете ги и прибавете към тях маята, солта и захарта. След това постепенно започнете да вливате водата и замесете тесто. Месете хубаво в продължение на 7-10 минути. Тестото трябва да бъде меко и гладко. Сложете го в подмазана с масло купа, покрийте с кърпа и оставете да втасва, докато удвои обема си.
Размесете леко готовото тесто, оформете го като хляб, франзела или малки питки, покрийте отново и оставете за още 35-40 минути. Преди да поставите във фурната, може да направите разрези по повърхността на хляба. Намажете с разбито яйце (може мляко или сметана) и поръсете със сусам.
Пече се 25-30 минути при 190 градуса. Разбира се, питките ще се изпекат по-бързо от цял хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УЛТИМАТ ПРОСТЕЙТ капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
ВАРУНАТ капсули * 30
ПРОСТАТА КОМПЛЕКС ЗА МЪЖЕ 50+ капсули * 60 VIRIDIAN
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Елиминирайте холестерола и свободните радикали със сок от житна трева
- Тутманик
- Пречистете и подсилете организма си с варено жито
- Рецепти за домашен хляб без месене (от бяло брашно и от пълнозърнесто със семена)
- Еклери с крем от извара и парченца банан
- Шоколадови палачинки
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета от хляб и коприва
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
Коментари към Ръжено-пшеничен френски хляб