Ръжено-пшеничен френски хляб
Необходими продукти:
2 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. ръжено брашно
2 ч. л. суха мая
1 с. л. захар
1,5 ч. л. сол
280 мл топла вода
сусам за поръсване
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Пресейте двата вида брашно, смесете ги и прибавете към тях маята, солта и захарта. След това постепенно започнете да вливате водата и замесете тесто. Месете хубаво в продължение на 7-10 минути. Тестото трябва да бъде меко и гладко. Сложете го в подмазана с масло купа, покрийте с кърпа и оставете да втасва, докато удвои обема си.
Размесете леко готовото тесто, оформете го като хляб, франзела или малки питки, покрийте отново и оставете за още 35-40 минути. Преди да поставите във фурната, може да направите разрези по повърхността на хляба. Намажете с разбито яйце (може мляко или сметана) и поръсете със сусам.
Пече се 25-30 минути при 190 градуса. Разбира се, питките ще се изпекат по-бързо от цял хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УЛТИМАТ ПРОСТАТА СЪПОРТ - КОМПЛЕКСНА ГРИЖА ЗА ПРОСТАТАТА капсули 410 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
ВАРУНАТ капсули * 30
ПРОСТАТА КОМПЛЕКС ЗА МЪЖЕ 50+ капсули * 60 VIRIDIAN
УЛТИМАТ ПРОСТЕЙТ капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Ръжено-пшеничен френски хляб