Рулца от скумрия с чесън, гъби и соев сос
Необходими продукти:
- скумрия
- лук
- чесън
- зехтин
- гъби
- соев сос
- подправки на вкус
- пресен магданоз
- прясно мляко
Количествата на продуктите определете според желания брой порции и вкусовите ви предпочитания.
Начин на приготвяне:
Почистете скумрията от костите и я сложете да престои в прясно мляко 30 минути. През това време направете плънката.
Обелете лук, нарежете на ситно и запържете в нагорещен зехтин за около 3 минути. Извадете ги от съда и в него сложете едро настърганите гъби, налейте соев сос и подправки на вкус.
Пет минути по-късно прибавете чесъна и лука, които вече приготвихте. Сложете нарязан пресен магданоз, разбъркайте и се върнете към скумрията.
Отцедете прясното мляко и я оставете да изсъхне малко. Разрежете на две части (по дължина), подсолете всяка от тях и потопете в соев сос. Разпределете равномерно плънката върху парчетата риба и оформете рула, които закрепете с помощта на клечки за зъби.
Остава да изпечете ястието в предварително загрята фурна до готовност.
Добър апетит!
Снимка: whatican.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
- Печена скумрия в буркан
- Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук
- Някои видове риба могат да навредят на здравето ни
Коментари към Рулца от скумрия с чесън, гъби и соев сос