Рулца от скумрия с чесън, гъби и соев сос

Необходими продукти:
- скумрия
- лук
- чесън
- зехтин
- гъби
- соев сос
- подправки на вкус
- пресен магданоз
- прясно мляко
Количествата на продуктите определете според желания брой порции и вкусовите ви предпочитания.
Начин на приготвяне:
Почистете скумрията от костите и я сложете да престои в прясно мляко 30 минути. През това време направете плънката.
Обелете лук, нарежете на ситно и запържете в нагорещен зехтин за около 3 минути. Извадете ги от съда и в него сложете едро настърганите гъби, налейте соев сос и подправки на вкус.
Пет минути по-късно прибавете чесъна и лука, които вече приготвихте. Сложете нарязан пресен магданоз, разбъркайте и се върнете към скумрията.
Отцедете прясното мляко и я оставете да изсъхне малко. Разрежете на две части (по дължина), подсолете всяка от тях и потопете в соев сос. Разпределете равномерно плънката върху парчетата риба и оформете рула, които закрепете с помощта на клечки за зъби.
Остава да изпечете ястието в предварително загрята фурна до готовност.
Добър апетит!
Снимка: whatican.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия плакия
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян
- Скумрия на фурна с мариновано цвекло
- Пълнена скумрия с лук и топено сирене
- Скумрия на скара с пикантна марината
- Печена скумрия с домати и маслини
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
Коментари към Рулца от скумрия с чесън, гъби и соев сос