Руло с плънка от мед и орехи
Необходими продукти:
110 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжица суха мая
60 грама пудра захар
150 грама масло
520 грама брашно
110 грама свинска мас
2 яйца
2 щипки сол
За плънката:
80 грама мед
5 грама ванилия
500 грама орехови ядки
1/2 лимон
160 милилитра прясно мляко
220 грама захар
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с пудрата захар и направете вдлъбнатина в средата, в която налейте прясното мляко и сложете 1 жълтък.
След това прибавете маята, две щипки сол и размекнатите мас и масло. Замесете меко и еластично тесто.
Увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника да час.
Заемете се с плънката. Налейте в подходящ съд прясното мляко, прибавете захарта, меда и затоплете на слаб огън. С горещата смес залейте смлените орехови ядки.
Добавете настърганата лимонова кора, ванилията и омесете всичко.
Когато извадите тестото от хладилника, разрежете го на две равни части. Включете фурната да загрява при температура от 200 градуса.
Сложете лист найлоново фолио (с дължина около 60 сантиметра) върху плота и върху него разточете тестото, придавайки му форма на правоъгълник.
Върху така подготвената основа разпределете ореховата плънка и подвийте късите страни на тестото около 1-2 сантиметра навътре.
След това оформете руло, като си помагате с фолиото.
По този начин направете 2 дози.
Поставете ги във форма за печене, която предварително сте подмазали с масло или мас. Второто яйце разделете на жълтък и белтък.
Намажете рулата първо с жълтъка, а след това и с белтъка.
С помощта на клечка надупчете през 1-2 сантиметра.
Поставете ги във фурната и нека се пекат при 200 градуса през първите 15 минути. След това намалете градусите до 180 оставете рулата за още 10-15 минути във фурната.
Щом се охладят, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Руло от извара с овесени ядки и банани
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло Фереро Роше
- Руло без печене
- Руло със стафиди и канела
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Двуцветно руло от шоколад
Коментари към Руло с плънка от мед и орехи