Бисквитено руло със захаросани череши и сметана
Необходими продукти:
- 6 жълтъка
- 180 грама пудра захар
- 900 милилитра сметана
- 200 грама какаови бисквити, натрошени
- 1 чаена чаша захаросани череши
- 1/2 чаена чаша безсолен шамфъстък /или други ядки по избор/
- 2 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
- Смесете пудрата захар и водата в тиган и ги затоплете на слаб огън. Бъркайте с дървена лъжица, докато захарта се разтвори.
- Увеличете силата на котлона и варете в продължение на 5 минути, без да бъркате. С навлажнена четка за сладкиши оберете захарните кристали от стените на тигана и ги върнете в сиропа, като внимавате той да не потъмнее. Отстранете от котлона.
- Докато сиропът се охлажда, разбийте жълтъците с миксер до удвояване на обема им.
- Без да изключвате миксера, постепенно добавете към тях захарния сироп и бъркайте, докато сместа не изстине.
- Леко разбийте сметаната така, че когато вдигнете бъркалките да се оформят меки върхове.
- Смесете половината сметана с натрошените бисквити, а останалата половина с яйчената смес.
- Разбъркайте ги заедно, като добавите захаросаните череши и безсолния шамфъстък.
- Разстелете сместа в продълговата форма и притиснете добре. Изравнете повърхността с лъжица, ако е необходимо и покрийте с фолио.
- Оставете рулото да пренощува във фризера.
- Преди да сервирате, го обърнете върху поднос и декорирайте по избор.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Руло от извара с овесени ядки и банани
- Бисквитена торта с орехов крем
Коментари към Бисквитено руло със захаросани череши и сметана