Руло зебра с млечен крем и бисквитки
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 чаена чаша и половина захар
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 10 грама бакпулвер
- 200 грама пресято брашно
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 1/4 чаена чаша вода
- щипка сол
- 1/2 чаена чаша олио
- 1/4 чаена чаша какао на прах
- 100 грама безсолно крема сирене
- 80 грама пудра захар
- 80 милилитра сметана за разбиване
- 150 грама натрошени бисквити орео
Начин на приготвяне:
В купа чукнете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до получаването на крем. Добавете ванилията, сметаната, водата, олиото и солта. Разбъркайте още веднъж и сипете брашното, смесено с набухвателя. Размесете и разделете сместа на две части.
Към втората прибавете какаото и разбъркайте докато се оцвети изцяло.
С двете смеси напълнете два шприца и редувайте цветовете върху застлана с лист пергамент правоъгълна тава. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за 40 минути.
Охладете, премахнете хартията и застелете чиста хавлия.
Сложете блата върху нея и навийте на руло. Оставете да почине за 10 минути, а през това време пригответе крема.
В купа сипете крема сиренето, добавете пудрата захар, сметаната и разбийте до пухкав крем.
Разстелете блата, намажете го с млечната смес и поръсете равномерно с натрошени бисквити.
Завийте рулото, разрежете и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: wistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Медено руло с орехи и мармалад
- Бързо руло със сухо мляко
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло с крем от бял шоколад
- Сладко канелено руло с пекан и мед
- Бисквитено руло с кондензирано мляко и ядки (без печене)
Коментари към Руло зебра с млечен крем и бисквитки