Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Руло с пълнеж от рикота със стафиди

Руло с пълнеж от рикота със стафиди

Руло с пълнеж от рикота със стафиди - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 30 грама прясна мая
  • 1 чаена чаша мляко (топло прясно)
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица масло
  • 500 грама бяло пшенично брашно
  • разбит жълтък за намазване на повърхността на рулото преди печене

За пълнежа:

  • 5 супени лъжици захар
  • 500 грама прясна рикота
  • 2 яйца
  • 1 супена лъжица меко краве масло
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 100 грама тъмни стафиди

 

Начин на приготвяне:

Маята разтворете в топлото прясно мляко, прибавете двете яйца, захарта, солта, маслото. След това е ред на брашното и замесете тесто. Оставете го да втаса, ще удвои обема си. Тогава го разделете на две части, които разточете с дебелина 1/2 сантиметър във вид на правоъгълник.

Към рикотата добавете захарта, намачкайте с вилица, разбърквайки в същото време. Прибавете яйцата, маслото, ваниловия екстракт и накрая стафидите.

Готовата плънка разпределете върху тестото и навийте две рула, които изчакайте да втасат. Направете недълбоки разрези по повърхността им, без да достигате пълнежа, намажете с разбит жълтък и изпечете за около 40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001desert.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти