Руло с пълнеж от рикота със стафиди
Необходими продукти
За тестото:
- 30 грама прясна мая
- 1 чаена чаша мляко (топло прясно)
- 2 яйца
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица масло
- 500 грама бяло пшенично брашно
- разбит жълтък за намазване на повърхността на рулото преди печене
За пълнежа:
- 5 супени лъжици захар
- 500 грама прясна рикота
- 2 яйца
- 1 супена лъжица меко краве масло
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 100 грама тъмни стафиди
Начин на приготвяне:
Маята разтворете в топлото прясно мляко, прибавете двете яйца, захарта, солта, маслото. След това е ред на брашното и замесете тесто. Оставете го да втаса, ще удвои обема си. Тогава го разделете на две части, които разточете с дебелина 1/2 сантиметър във вид на правоъгълник.
Към рикотата добавете захарта, намачкайте с вилица, разбърквайки в същото време. Прибавете яйцата, маслото, ваниловия екстракт и накрая стафидите.
Готовата плънка разпределете върху тестото и навийте две рула, които изчакайте да втасат. Направете недълбоки разрези по повърхността им, без да достигате пълнежа, намажете с разбит жълтък и изпечете за около 40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001desert.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Изискано руло
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Руло с крем от бял шоколад
- Медено руло с орехи и мармалад
- Сладко руло от хляб със сирене крема и ягоди
- Шоколадово руло без набухватели с млечен крем и цели портокали
Коментари към Руло с пълнеж от рикота със стафиди