Руло от тиквички с ориз, шунка и кашкавал

Необходими продукти:
- 2-3 тиквички
- сол, черен пипер
- 30 грама краве масло
- 2 чаени чаши бял ориз
- 3 яйца
- 150-200 грама настърган кашкавал
- 150-200 грама нарязана ситно шунка
- 1 нарязана на кубчета тиквичка
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете тиквичките по дължина.
Загрейте грил тиган, намажете го с масло и запечете тиквичките и от двете страни. В тенджера сипете ориза, налейте 6-7 чаени чаши вода и подсолете. Варете докато течността се редуцира и охладете.
Прибавете яйцата, кашкавала, подправете с черен пипер и разбъркайте сместа. Подредете изпечените тиквички плътно една до друга в метална форма за кекс, разпределете половината оризова смес и притиснете с лъжица.
Добавете нарязани тиквички, шунка и кашкавал.
Покрийте с останалата смес и завийте краищата на тиквичките. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25-30 минути. Охладете, обърнете рулото върху чиния и разрежете. Поднесете порции и се насладете на вкуса и аромата.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: leckerschmecker.me
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рулца от печени чушки с шунка и извара
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Панирани рулца от раци с кашкавал и чесън
Коментари към Руло от тиквички с ориз, шунка и кашкавал