Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Руло от макарони и кайма с кашкавал

Руло от макарони и кайма с кашкавал

Руло от макарони и кайма с кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама месо по ваш избор
  • 2 филии стар бял хляб
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 300 грама макарони
  • 3-4 супени лъжици настърган кашкавал
  • малко прясно мляко
  • сол, черен пипер


Начин на приготвяне:

Накиснете филиите хляб (без корите) в прясно мляко, след това отцедете.

Смелете месото заедно с главата лук и хляба (използвайте машинка за мелене на месо)

В получената кайма добавете яйцето, подправките и омесете.

След това трамбовайте каймата, като преди това я разпределите по дъното на тавичка. Покрийте и оставете за половин час.

През това време сварете и подсушете макароните.

Сложете каймата върху лист стреч фолио и разточете, за да няма неравности. Върху тази основа разпределете равномерен слой от макароните и поръсете с кашкавала.

Навийте руло с помощта на стреча и прехвърлете върху намазнено алуминиево фолио. Увийте рулото в него и поставете във фурната за 40 минути на 200 градуса.

По средата на печенето развийте покритието, за да може ястието да се зачерви. За да се получи апетитна коричка, намажете със заквасена сметана, майонеза или да поръсите с настърган кашкавал.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ochenvkusno.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияСнимкиЗдравни съвети