Руло от макарони и кайма с кашкавал
Необходими продукти:
- 600 грама месо по ваш избор
- 2 филии стар бял хляб
- 1 глава лук
- 1 яйце
- 300 грама макарони
- 3-4 супени лъжици настърган кашкавал
- малко прясно мляко
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете филиите хляб (без корите) в прясно мляко, след това отцедете.
Смелете месото заедно с главата лук и хляба (използвайте машинка за мелене на месо)
В получената кайма добавете яйцето, подправките и омесете.
След това трамбовайте каймата, като преди това я разпределите по дъното на тавичка. Покрийте и оставете за половин час.
През това време сварете и подсушете макароните.
Сложете каймата върху лист стреч фолио и разточете, за да няма неравности. Върху тази основа разпределете равномерен слой от макароните и поръсете с кашкавала.
Навийте руло с помощта на стреча и прехвърлете върху намазнено алуминиево фолио. Увийте рулото в него и поставете във фурната за 40 минути на 200 градуса.
По средата на печенето развийте покритието, за да може ястието да се зачерви. За да се получи апетитна коричка, намажете със заквасена сметана, майонеза или да поръсите с настърган кашкавал.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ochenvkusno.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Паста орзо със зеленчуци
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
Коментари към Руло от макарони и кайма с кашкавал