Руло от кайма и плънка от моцарела
Това руло от кайма влиза в графа кето рецепти, защото се приготвя с нисковъглехидратни продукти. Галетата, която традиционно се добавя в подобни рула, е заменена с бадемово брашно.
Необходими продукти:
- 220 грама моцарела (свежа)
- 2 яйца
- 1 чаена чаша бадемово брашно
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 2 чаени лъжици лук на прах
- 1/2 чаена лъжица чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 500 грама кайма по избор
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 175 градуса.
Застелете тава с алуминиево фолио.
Нарежете моцарелата на филийки.
Смесете яйцето с бадемовото брашно, соса Уорчестър и подправките. Разбъркайте и накрая прибавете каймата, омесете.
Сложете 2/3 от сместа в центъра на приготвената тавичка и оформете правоъгълник, краищата му повдигнете, а в центъра оставете по-ниска част, в която сложете моцарелата. Отгоре покрийте с останалата кайма.
Печете, докато рулото покафенее. Изчакайте 15 минути да се охлади, преди да разрежете.
Източник:
thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло Стефани с гъби и нарязани яйца
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло с подправки и доматен сос
- Руло от кайма с кашкавал и джинджифил
- Месен венец с гъби и кашкавал
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Кашкавалено руло с кайма
Коментари към Руло от кайма и плънка от моцарела