Руло Стефани с гъби и нарязани яйца
Необходими продукти:
1 килограм свинско месо (може и агнешко) или готова кайма
5 - 6 яйца
250 грама пресни гъби
3 - 4 супени лъжици масло
2 супени лъжици олио
няколко филии бял хляб
галета
магданоз
дафинов лист
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба във вода, след това го отцедете от нея. Смелете месото или използвайте готова кайма, прибавете хляба, 2 яйца, маслото, смлян дафинов лист, черен пипер и сол. Омесете каймата, опитайте на вкус и ако е необходимо сложете още подправки.
Измийте гъбите, подсушете и ги нарежете на малки парчета. Изпържете ги в 2 супени лъжици масло. Сварете твърдо останалите яйца, нека изстинат и ги нарежете на малки кубчета. Сложете сол на вкус, черен пипер и магданоз. След това смесете яйцата с гъбите и разбъркайте.
Разстелете каймата върху плота и по повърхността й разпределете получената плънка. Навийте руло и го сложете в подмазана с масло тава.
Разбийте 1 яйце и с него полейте рулото. Отгоре поръсете с галета, налейте олиото и поставете ястието да се пече във фурната за около час.
Нарежете готовото руло на парчета и поднесете с резени пресни домати и краставици.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма със сушени сини сливи, кашкавал и медена глазура
- Руло от кайма със зеленчуци, яйца и наденица
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
- Руло от кайма и плънка от моцарела
Коментари към Руло Стефани с гъби и нарязани яйца