Руло от бутер тесто с пълнеж със сьомга
Необходими продукти:
- 340 грама крема сирене Филаделфия
- 1 чаена чаша майонеза
- 300 грама предварително приготвена сьомга
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 1/2 чаена чаша нарязана на ситно глава целина
- 1/2 чаена чаша нарязани люти чушки
- 1/2 чаена чаша замразен грах
- 2 супени лъжици свеж магданоз
- 2 супени лъжици свеж копър
- кората на 1 лимон
- сол и черен пипер
- 1 пакет от 500 грама бутер тесто
- 1 яйце
- 1 чаена чаша настъргана краставица
Начин на приготвяне:
Смесете половината крема сирене и половин чаша майонеза, оставете настрана.
В голяма купа накъсайте месото от сьомгата, добавете лука и целината, лютивите чушки, граха, магданоза, копъра и лимоновата кора. Смесете с готовата смес от крема сирене и майонеза. Подправете със сол и пипер на вкус.
Разстелете бутер тестото в намазнена тава.
Разпределете равномерно сместа върху тестото, като оставите 3-4 см от краищата без плънка. Навийте на руло и го намажете с разбито яйце.
Сложете в хладилника за 15 минути, преди да печете.
Печете 25 минути на 200 градуса и изчакайте 10 минути да се охлади, преди сервиране.
С вилица или тел разбийте останалата майонеза и крема сирена, докато се получи гладка консистенция. Добавете настърганата краставица и разбъркайте.
Сервирайте рулото със соса.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Гръцка баница с праз и кашкавал
Коментари към Руло от бутер тесто с пълнеж със сьомга