Бутер банички с наденички, яйца и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжичка масло
- 5 яйца
- 8 наденички по избор, опечени
- 2 супени лъжици брашно
- 500 грама бутер тесто
- 100 грама настърган кашкавал
- 1 яйце, леко разбито
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- Загрейте маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Разбийте 5 яйца в купа и ги добавете в тигана. След около 1 минута започнете да бъркате с шпатула и гответе още 2-3 минути, докато се сгъстят. Отдръпнете от котлона.
- Поръсете 2 супени лъжици брашно върху чиста и равна повърхност.
- Разстелете бутер тестото, леко разточете и изрежете 8 правоъгълника.
- Отгоре разпределете бърканите яйца, поръсете с кашкавал и в късия край поставете по една наденичка.
- Завийте на руло, намажете с яйце и подправете със сол и черен пипер. Подредете в тавата с ръбчето надолу.
- Печете баничките около 15-20 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете ги да се охладят за кратко, поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички със сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
Коментари към Бутер банички с наденички, яйца и кашкавал