Бутерки с козе сирене, песто и домати

Необходими продукти:
- 300 грама бутер тесто
- 6 супени лъжици готов сос песто от босилек
- 2 супени лъжици кедрови ядки (или други)
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 узрели домата (средно големи)
- подправки
Начин на приготвяне:
Разточете тестото във вид на правоъгълник с размери 40 х 25 сантиметра, заравнете краищата му и разрежете на 6 правоъгълника. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене, продупчете с вилица повърхността им на няколко места.
Намажете тестото със соса, върху него подредете тънки доматени кръгчета, следва сиренето и поръсете с ядките. Напръскайте със зехтин, подправете и затворете плънката с тестото, като то не трябва да я обвива напълно, а средата да остане отворена.
Изпечете бутерките във фурната при 200 градуса. За около 15-20 минути ще придобият лек златист цвят. Поднесете ги със зелена салата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Отворена баница със сирене и билки
- Банички със сирене
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
Коментари към Бутерки с козе сирене, песто и домати