Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук

Необходими продукти:
- 1 килограм бутер тесто
- 1 чаена чаша елда
- 300 грама печурки
- 500 грама свинско месо
- 1 глава лук
- 200 грама заквасена сметана
- кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Размразете бутер тестото, сварете елдата в подсолена вода.
Нарежете свинското на едри парчета и ги изпечете в сух тиган.
Нарязаните печурки и лук изпържете до златисто в олио, а в края на приготвянето им добавете заквасената сметана и подправете според вкуса ви.
Разточете бутер тестото, оформете го във вид на правоъгълник, който поставете върху лист пергамент. Направете два вертикални разреза, в средата на тестото сложете сварената елда, а върху нея - месото със соса.
Затворете плънката с тестото, оформяйки лодка. Сложете я в тава, поръсете с настърган кашкавал и изпечете за около половин час при температура на фурната от 200 градуса.
Съвет: поставете малка купа с вода на дъното на фурната, като може да напръскайте и тестото с вода.
Лодките се получават хрупкави със сочна плънка. Насладете им се, докато са горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edaking.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Захарни бутер кифлички
- Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
- Бутер баница с бекон, яйца и лук
- Спаначени бутер рулца с рикота
- Баница с плънка от кайма и лук
- Вити банички със сирене от домашни кори
- Баница с риба и лук
- Баница със зеле и копър
- Отворена баница с печени домати и сирена
- Зеленчуков киш с пилешко и бекон
Коментари към Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук