Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук

Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук

Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм бутер тесто
  • 1 чаена чаша елда
  • 300 грама печурки
  • 500 грама свинско месо
  • 1 глава лук
  • 200 грама заквасена сметана
  • кашкавал за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Размразете бутер тестото, сварете елдата в подсолена вода.

Нарежете свинското на едри парчета и ги изпечете в сух тиган.

Нарязаните печурки и лук изпържете до златисто в олио, а в края на приготвянето им добавете заквасената сметана и подправете според вкуса ви.

Разточете бутер тестото, оформете го във вид на правоъгълник, който поставете върху лист пергамент. Направете два вертикални разреза, в средата на тестото сложете сварената елда, а върху нея - месото със соса.

свинско с гъби

Затворете плънката с тестото, оформяйки лодка. Сложете я в тава, поръсете с настърган кашкавал и изпечете за около половин час при температура на фурната от 200 градуса.

Съвет: поставете малка купа с вода на дъното на фурната, като може да напръскайте и тестото с вода.

Лодките се получават хрупкави със сочна плънка. Насладете им се, докато са горещи.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edaking.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкети