Рогчета с кайсиево сладко и орехи
Необходими продукти
За тестото:
2 - 2,5 чаени чаши брашно
200 грама масло
200 милилитра сметана
1 яйце
0,5 чаена лъжица сода
За плънката:
400 грама орехи
сладко от кайсии или мармалад
Начин на приготвяне:
Важно е всички продукти за тестото да бъдат на стайна температура.
Смесете сметаната, яйцето и маслото. Към тях добавете брашното и содата, замесете меко тесто и го приберете в хладилника за 40 минути. През това време смелете ореховите ядки и ги прибавете към сладкото от кайсии, разбъркайте. Плънката трябва да е с консистенция на гъста каша.
Извадете тестото от хладилника и го разделете на 4 части. Всяка от тях разточете тънко под формата на кръг, който разрежете на 8 триъгълника. На широката част сложете от ореховата плънка и навийте тестото. Така приготвените рогчета намажете с яйце и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 25 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Соленки Бебета
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Бутер розички с гауда и сладко
- Бутер кифлички с вишнево сладко и захарно покритие
- Бутер рулца с гъби и спанак
- Кифлички с плънка от прясно зеле с моркови и лук
- Пухкави кифлички с шоколадов крем
- Френски кроасани с вишнев конфитюр
- Канелени бутер зайчета
Коментари към Рогчета с кайсиево сладко и орехи